Dark Light

Piața muncii se transformă. Noile tehnologii, inteligența artificială, tranziția către digital sunt doar câteva dintre schimbările care aduc noua realitate.

Cât de pregătiți suntem pentru economia viitorului? Conform studiului Future Work Index 2019, realizat de Lisbon Council, România ocupă poziția 23 în Europa.

Ce înseamnă asta și care sunt consecințele? Studiul este bazat pe 16 indicatori care măsoara aspecte precum cât de rapid își pot găsi românii un job nou sau care este rata de angajare în rândul tinerilor (19-25 ani). Sunt subiecte importante ce ar trebui să ne preocupe pe toți, mai ales în contextul noului buget de stat.

De aceea, este necesar să le aducem proactiv în atenția publică. Investind cu cap astfel încât să creștem sectorul muncii, vom genera mai mulți bani la buget, care se vor traduce în noi investiții și standarde de viață îmbunătățite constant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Susține economia locală

Sunt multe lucruri pe care le putem învăța din tradițiile românești. Spiritul creativ, arta meșteșugului au făcut întotdeauna…