Dark Light

Deputaţii PNL, George Tuţă şi Sebastian Burduja, au depus o iniţiativă legislativă prin care se va face un nou pas către digitalizarea administraţiei publice.

 

”Lege pentru completarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar(…)

1. După articolul 28, alineatul (3), se introduc două alineate noi, alineatele (31) şi (32), care vor avea următorul cuprins:
”(31) La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma menţiunii în cererea prevăzută la alin. (1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice.
(32) În termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului Afacerilor Interne şi al ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar”.
”Îmi doresc ca pe perioada mandatului de parlamentar să adoptăm legi prin care uşurăm viaţa de zi cu zi a cetăţenilor, prin care normalizăm relaţia pe care o au cu statul. Am depus o nouă iniţiativă legislativă alături de Sebastian Burduja pentru a simplifica obţinerea certificatului de cazier judiciar, prin introducerea posibilităţii eliberării şi în mod electronic. Sunt încrezător că legea va fi adoptată cu celeritate şi, astfel, vom consolida procesul digitalizării din România”, a declarat deputatul PNL George Tuţă.
”Am promis, încă de când am preluat mandatul de ministru, că voi face tot ceea ce ţine de mine pentru a pune mecanismele de digitalizare în slujba oamenilor. Acest obiectiv se transferă şi în calitatea de deputat, prin această iniţiativă depusă împreună cu colegul meu George Tuţă. Am ales cazierul judiciar pentru că, în fiecare an, până la 2,5 milioane de români sunt puşi pe drumuri pentru a ridica o hârtie, deşi procedura ar trebui să fie extrem de simplă. Sunt sigur că toţi colegii parlamentari vor rezona la această iniţiativă. Cu toţii ne dorim un stat prietenos cu cetăţeanul şi grijuliu cu timpul lui”, a declarat deputatul Sebastian Burduja. Iniţiativa legislativă este susţinută de 71 de parlamentari de la toate grupurile parlamentare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts